EU-VERDS-L’ENTESA DENUNCIA DISCRIMINACIÓ DE CONSELLERIA CAP ALS CENTRES EDUCATIUS DE VILA-REAL

El diputat Ramon Cardona pregunta al conseller Font de Mora els motius pels quals s’oposa al “repartiment d’alumnes amb dificultats”

El portaveu de Cultura i Educació del Grup Parlamentari d’Esquerra Unida-Verds-l’Entes a les Corts Valencianes, Ramon Cardona, ha denunciat aquest matí l’actitud de la Conselleria d’Educació de “discriminar” els centres educatius de Vila-real que atenen la població escolar amb majors dificultats de tot tipus. En concret, Cardona feia referència a “pressions” per part de la Conselleria en la direcció “d’anular un acord unànime de la comissió d’escolarització de Vila-real per tal de reservar cinc places per a alumnes amb dificultats en cada col·legi sostingut amb fons públics”, en al·lusió als centres públics i concertats.

[@more@]

“Eixe acord”, especificava Cardona, “era molt positiu perquè implicava la corresponsabilitat de tots els centres a l’hora d’atendre a la població immigrant o objecte de compensació educativa, una iniciativa d’efectes integradors i en la línia de carregar l’esforç sobre centres concrets”. “En anular l’acord, la majoria d’aquesta població serà escolaritzada per tres centres públics i un de concertat, en lloc d’una distribució més racional i més positiva socialment. Aquesta decisió, a més, suposa discriminar a uns centres respecte als altres”.

Així les coses, el diputat castellonenc ha registrat davant les Corts Valencianes una bateria de preguntes per a que el conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, “quines instruccions concretes ha donat per tal d’anular l’acord inicial, per quin motiu ho ha fet i quines mesures pensa adoptar per corregir aquesta discriminació”, va aclarir el diputat, qui va considerar “simptomàtic de la política educativa del PP i la seua orientació segregadora” que aquesta pressió per a canviar un acord es produira en la mateixa població del conseller.

València, 31 de maig de 2006

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.