CARDONA RECLAMA AL CONSELL QUE OBLIGUE A BENICÀSSIM A RETIRAR ELS MATERIALS AMB SUBSTÀNCIES CANCERIGENES D’UN PARC PÚBLIC

Ramón Cardona, diputat autonòmic d’EU-l’Entesa, exigeix a la Generalitat “que no s’empren antigues travesses del tren en parcs ja que les fustes estan tractades amb una substància cancerígena”

El diputat autonòmic d’EU-l’Entesa a Les Corts Valencianes per Castelló, Ramón Cardona, ha presentat una bateria de preguntes al Consell per tal que el govern autonòmic obligue a l’Ajuntament de Benicàssim a retirar els materials amb substàncies potencialment concerigenes d’un parc públic, de la mateixa manera exigeix que la Generalitat vetlle per tal que no es tornen a emprar antigues travesses del tren en parcs públics ja que les fustes estan tractades amb una substància que segons la UE i la legislació estatal és potencialment cancerígena”.

[@more@]

Cardona explica que “l’ajuntament de Benicàssim (Plana Alta), ha utilitzat les antigues travesses del tren que discorria pel seu nucli urbà; per al passeig de restaurat pont de Ferro, o per al parc del Trenet, on aquestes fustes poden comptar-se per desenes. Aquesta fusta, així com la dels pals de línia elèctrica, estan tractades amb una substància perillosa, la creosota Segons la pròpia directiva 2001/90/CE, que va entrar en vigor el 30 de juny del 2003, la creosota té un potencial cancerigen molt superior a què se li atribuïa anteriorment, i es prohibeix explícitament l’ús de les fustes tractades amb aquest substància en terrenys de joc, en parcs, jardins, i instal·lacions recreatives i d’oci a l’aire lliure en què existisca risc de contacte freqüent amb la pell., en la fabricació de mobles de jardí,.. circumstàncies que es donen en el parc públic i el passeig citat. L’Ordre PRE/2666/02, de 25 d’octubre, incorpora a l’ordenament jurídic espanyol, aquesta normativa europea”.

El diputat d’esquerres afirma que “fins ara, les fustes tractades amb creosota, i en especial les travesses de vies de tren, s’havien reutilitzat de manera legal en la construcció dels nostres parcs, jardins, camps de golf, ports, i altres elements del mobiliari urbà però; la nova situació obliga a dur a terme una reconversió urgent d’aquests espais, ja que genera un seriós problema de caràcter, primerament sanitari, també mediambiental, i finalment legal. A pesar del risc d’aquesta substància, i d’haver-se-li advertit a l’equip de Govern del mateix, en data presentació d’aquesta pregunta, no ha efectuat cap acció respecte d’això”

València, 24 de maig de 2006

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.