EL PP IMPEDEIX LA PROTECCIÓ DE LES VALLS DE MIRAVET

(Foto: Gamba de Miravet)El diputat autonòmic d’Esquerra Unida-Els Verds-l’Entesa, Ramon Cardona, ha recordat avui, que la paralització del Vial Cabanes-Marina d’or, no significa cap canvi de voluntat proteccionista del PP, sinó només la fallida econòmica a la que ens arrosseguen.

En eixe sentit, ha afirmat que el rebuig del PP a les esmenes presentades per EU referents a la protecció de les Coves de Miravet, demostren que la voluntat del PP no és la de protegir el territori, sinó plegar-se als interessos especuladors

Cardona havia demanat, en les esmenes als pressupostos de la Generalitat per al 2006, el restabliment del perímetre de protecció de 500 metres al voltant del paratge, per esmorteir impactes. Cardona ha recordat que aquesta zona de protecció, figurava des de la creació del Paratge, i va ser treta per poder justificar la construcció del polèmic vial, que transcorria per ell

[@more@]

ell estem veiem com els perímetre de protecció s’anul·len o es dissenyen als Parc i paratges del nostre país, per un interès especulador. En el cas del Desert de les Palmes, es va traure per permetre el vial, i en el cas del Parc Natural de Cabanes-Torreblanca, és curiós vore com el si hi ha una de protecció en tota la part occidental del mateix, però desapareix en les zones nord i sud, permetent d’aquesta manera actuacions urbanístiques fregant la zona protegida en els termes de Torreblanca i Cabanes respectivament” .

El diputat de l’Entesa ha afirmat que tot i la negativa del PP, cal replantejar-se seriosament la necessitat de torna a establir, o completar, zones d’esmortiment al voltnat del parcs i paratges, més quan aquests es trobem amenaçats per projectes urbanístics tan grans

Un altra de les iniciatives rebutjades pel PP era la protecció i catalogació específica dels nous descobriments del sistema càrstic de la Vall de Miravet ; en el propi Catàleg de Cavitat elaborat per la Conselleria es reconeixia el valor de les coves de Miravet, però no es contempla cap mesura per protegir-les i posar-les en valor “ si tantes preses tenen per acabar el vial, i volem fer-lo possible per als interessos de Fabra i els seus amics, la única garantia per aconseguir-ho és no entrant a les Vall de Miravet, i protegint tot l’entorn, en el cas contrari, quan acaben els 7 quilòmetres de la primera fase, i vulguen continuar, estaran condemnant el vial a futures paralitzacions de tot tipus, com ha estat passant fins ara”

http://www.uv.es/metode/numero27/fotoscuras_27.html

Altres negatives mediambientals:

EL PP REBUTJA TAMBÉ L’APOSTA D’EU PER PROTEGIR MÉS TERRITORI, I MÉS PATRIMONI HISTÒRIC A LES NOSTRES COMARQUES

Totes les esmenes presentades per EU-Verds-l’Entesa als pressupostos de la Generalitat per la 2006, referents a aspectes de patrimoni arquitectònic i natural, han estat rebutjades per la majoria absoluta del PP al Parlament Valencià. Adjuntem les notes en les quals anunciavem les nostres peticions.

EU-L’ENTESA INCLOU COM ESMENES ALS PRESSUPOSTOS LA PROTECCIÓ DEL TERRITORI CASTELLONENC

noticiesCN | 13 Desembre, 2005 10:57

El diputat autonòmic d’Esquerra Unida-Els Verds -L’Entesa, Ramon Cardona, ha presentat avui les esmenes que el grup ha presentat als pressupostos de la Generalitat per al 2006, referent a la protecció del territori de les comarques de Castelló. Aquestes ja es troben en periode de debat en el parlament. Aquestes són fruit de la nul·la protecció i respecte de l’executiu autonòmic en la protecció i dels espais naturals “el govern del PP s’ha caracteritzat per una degradació i agressió al medi ambient, sempre per afavorir interessos especuladors”.


<!–[if !supportLineBreakNewLine]–>
<!–[endif]–>

 1. Promoure la protecció dins de la xarxa valenciana d’espais naturals protegits la Serra del Mollet (Sant Joan de Moró- Vilafamés).

 2. Declaració de noves micro reserves de flora al Tossal del Mollet (Plana Alta)

 3. Promoure la protecció dins de la xarxa valenciana d’espais naturals protegits del paratge anomenat “La Renegà” (Orpesa).

 4. Defensa i promoció dels valors ambientals del Massís del Penyagolosa. ( Protecció del Massís del Penyagolosa, mitjançant una nova declaració com a parc natural, que incloga tota la seua àrea d’influència, i prioritzant la conservació del patrimoni ecològic i dels recursos naturals del massis)

 5. Promoure la protecció dins de la xarxa valenciana d’espais naturals protegits de l’Alt Palancia

 6. Defensa i promoció dels valors ambientals de la Tinença de Benifassà

 7. Protecció de les penyes d’Artana

 8. Promoure la protecció dins de la xarxa valenciana d’espais naturals protegits de les àrees forestals més valuoses de les comarques d’Els Ports-Maestrat.

 9. Pla d’Acció Territorial de l’interior de Castelló.

 10. Actuar contra els nivell elevats de contaminants atmosfèrics a la zona taulellera de Castelló.

 11. Incorporar al catàleg de zones Humides l’Albufera d’Orpesa.

 12. Incorporar al catàleg de zones humides El Quadro de Santiago (Benicàssim), amb tota la seua integritat.

 13. Incorporar al catàleg de simes i cavitats de la Comunitat Valenciana, els nous descobriments del sistema kàrstic de la Vall de Miravet (Cabanes, Plana Alta).

 14. Establir la zona d’esmorteïment d’impactes al voltant del Paratge Natural del Desert de les Palmes.

 15. Impulsar la protecció de les Serres de Vallivana i d’En Celler, en els municipis de Catí, Ares, Vallibona, Morella i Xert, emprant la figura de parc natural.

El diputat ecosocialista ha volgut remarcar que aquestes peticions es tracten de temes insignia de la negligència i irresponsabilitat del govern valencià, respecte a la protecció de l’entorn natural. “ La política del PP ve a significar permetre urbanitzar i destriçar tot aquell territori que no està catalogat com protegit, i fins i tot es dediquen a disminuir l’extensió dels paratge a protegir, com en el cas del PORN del Penyagolosa. Davant aquest pràctica depedradora, cal incrementar notablement el territori catalogat com protegit, per a salvaguardar-lo de la febra especuladora, donat que la política mediambiental del PP acaba on acaba la propaganda. I alimentant prermeditament el rebuig social Segons Cardona, “l’especial protecció del territori més valuós, per mitjà de decrets de creació de Parcs o Paratges Naturals, han estat simples operacions propagandístiques, que han comportat limitacions als propietaris i els usos tradicionals, sense cap benefici i avantatge a canvi. Aixó ha ocasionat una reacció social contrària a la protecció del territori. El que hauria de ser “una loteria” per al poble en qüestió on es decrete la protecció especial de part del seu territori, es converteix en un càstig. La Conselleria es limita a col·locar grans panells multicolors, a fer campanyes molt boniques de cara a la galeria, però res més. Les zones protegides no compten amb efectius Plans de Prevencions d’Incendis, no hi ha actuacions de prevenció ( neteja del sotabosc en zones d’alt risc d’incendis, per exemple)”,

Per al diputat ecosocialista, la creació d’un Parc o Paratge, automàticament hauria de comportar una forta inversió pública concreta, amb Plans d’Inversións i d’actuació que es pugueren visualitzar automàticament per la població, centrada en primer moment en la compensació econòmica als propietaris del terrenys, que contemplarem la opció de compra del mateix com a patrimoni públic, o simplement un ajut als propietaris per mantenir el mateix nivell de rendibilitat d’abans de l’establiment de la protecció. El segon pas, també immediat, hauria de ser l’elaboració de Plans de reactivació econòmica de la zona afectada, que contemplara la creació de llocs de treball al voltant dels mateixos; neteja i cura dels espais protegits, permetera l’aprofitament agrícola i ramader tradicional sostenible amb la cura dels paratges i parcs, i també el que es generara al voltant d’un turisme verd. “per contra, els govern autonòmics han anat deixant abandonats els paratges, creant rebuig social i fent-los més susceptibles a patir incendis pel seu mal estat de conservació”.

Cardona ha afirmat, que si no canvia eixa dinàmica, el rebuig social continuarà “la política conservacionista, sembla simplement la justificació que té l’administració per rentar-se la cara mentre es dedica a donar el vist i plau a altres zones de gran valor. Es cataloguen algunes zones, mentre altres es deixen fora de la protecció, per que eixa excusa servisca per a la seua desaparició; casos concrets, l’albufera d’Orpesa,que compateix les mateixes característiques que el Prat de Cabanes-Torreblanca. “ eixa doble manera de mesurar crea necessàriament prejudicis i greuges comparatius.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.