CARMELO PROPOSA FER DE CASTELLÓ UNA CIUTAT 100% ACCESIBLE

El  cap de llista d’EU-Verds-PCPE-IR:Acord, Carmelo Garcia, ha presentat les propostes per fer de Castelló una ciutat accessible per a tothom.
Segons Carmelo Garcia, Castelló ha de  un gran esforç en matèria d’accessibilitat i de recursos per a l’atenció i l’autonomia de les persones amb algun tipus de discapacitat, després d’anys sense polítiques actives en aquest sentit.  La  creixent heterogeneïtat del col•lectiu i els nous plantejaments que sorgeixen del mateix moviment associatiu fan necessàries noves polítiques i nous abordatges. Per tot això, Garcia ha explicat els compromisos de la coalició en matèria d’accessibilitat, com ara aconseguir el 100% d’accessibilitat física del sistema de transport públic a Castelló. Promoure estratègies municipals d’entorns quotidians accessibles, com ara les platges i els espais de joc infantil, i programar que en cada barri de la ciutat es pugua garantir l’accessibilitat d’aquestes àrees.
 Garcia també ha mostrat com prioritari garantir la plena accessibilitat comunicativa, visual i auditiva, tant en el transport i l’espai públic com en els equipaments de la ciutat. Especialment treballar per tal d’assolir la plena accessibilitat de l’entorn digital, avançar en l’escola inclusiva al llarg de tota l’educació infantil (0-3) i obligatòria. Garantir que el 2011 tota l’escola d’educació infantil i primària siguen plenament inclusives; treballar perquè disposen dels recursos d’educació especial i dels mitjans necessaris per tal de garantir tant l’accessibilitat física com comunicativa dels i les alumnes a tots els itineraris curriculars i activitats escolars. Vetllar per una assistència personal de qualitat en els casos de discapacitat psíquica.

[@more@]

El candidat d’esquerres també ha reclamat la necessitat de garantir el ple desplegament de les noves lleis de promoció de l’autonomia personal i de serveis socials a Castelló, en l’àmbit de la discapacitat. En aquest context: universalització dels sistemes d’atenció domiciliària, tele assistència i, quan es requereixen, els centres residencials, universalitzar l’opció de vida independent (assistència personal quotidiana autogestionada en la pròpia llar) per aquelles persones amb discapacitat que opten per aquest model.

Així, a més de dissenyar le nou Castelló baix el prisma de la total accessiblitat, Carmelo Garcia remarcat l’espeficial èmfasi que es posarà per a fet 100% accessible tota la ciutat, amb un ambiciós i complet pla per a tal fi, aixó com la creació de residències públiques per a persones amb discapacitat psíquica i/o  física, llars llars-residència per a persones amb malaltia mental, discapacitat psíquica i física i centres diürns per a persones amb discapacitat física. 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.