EL CAMP DE CASTELLÓ I ELS ABUSOS URBANÍSTICS DEL PP

http://vicentgrau.blogspot.com/

 

La situació del camp de Castelló és preocupant, l’activitat agrària a la Capital de la Plana s’hi troba en perill d’extinció. Dóna tristor veure els camps de tarongers abandonats, o les hortalisses de la Marjal regades amb aigua contaminada. Però el que es més greu, és veure les terres abandonades esperant algun especulador que les compre a bon preu. Ens comportem com si tota l’economia pogués dependre de la construcció.

Altrament la Conselleria d’Agricultura no té cap intenció de donar solució als principals problemes d’aquest  sector econòmic. Sempre s’ha dit que els seus problemes són: els preus del productes agraris són molt baixos -inferiors als costos de la producció-, hi ha un envelliment dels llauradors sense relleu generacional, a hores d’ara resulta molt

difícil viure del treball de la terra….etc. Però, tanmateix el principal problema de tots és una irracionalitat en el procés urbanitzable del sòl agrícola, per la pràctica d’una economia insostenible   realitzada pel Partit Popular.

Fins i tot ho va dir el Parlament  Europeu  que cap al final del 2005 va donar un avís, amb una seria advertència, sense precedents, al Sr. Blasco responsable aleshores de la Conselleria corresponent.

 

[@more@]

El model econòmic que el PP està practicant al País Valencià i en concret al camp de Castelló, i de manera especial en la Marjaleria,  té uns límits i uns riscos que cal no oblidar mai: s’han desviat capitals en gran quantitat cap a una activitat d’alta rendibilitat

privada a curt termini, és a dir, a la construcció, als parcs temàtics,..etc., però en canvi no s’ha invertit  en la modernització industrial i ecològica, en potenciar una agricultura moderna i biològica que garantitze la defensa del medi ambient. Els camps abandonats acaben essent deserts o formigó. Aleshores que respirarem?.

 

 El problema principal del nostre camp, no obstant, és el model urbanístic especulador,són els famosos PAIs (Plans d’Actuació Integrada) que han convertit la requalificació dels terrenys en el millor dels negocis. Però la construcció té un problema principal, només es pot construir una vegada i, tanmateix consumeix un bé no renovable, el paisatge. Es rendible a curt termini, però el balanç final pot ser terrible.

Fins i tot els PAIs han obligat al regidor de l’Ajuntament de Castelló, el Sr.. Mulet, a negar l’evidència i dir que la Marjaleria no és una zona humida, estic convençut que ell això no s’ho creu.

Clar que diu això, ja què volen aprovar un PAI en la marjal dels Patos de Castelló que construirà una tirallonga de vivendes. Nosaltres no ho podem consentir.

            Per una altra banda els polítics del PP i, els seu model econòmic, són els principals enemics dels marjaleros, atès que convertiran la Marjal en un camp ple de formigó. Recordem que l’actual Alcalde, en una sessió del Consell de Participació ciutadana –davant de tot el teixit associatiu de Castelló- va prometre legalitzar i solucionar la mancança d’infraestructures de la Marjal a través del Pla Especial de la

Marjaleria.

El PP no realitzarà mai aquest projecte,ja que, entre d’altres coses bones que té aquest Pla Especial, preveu el respecte de 22 zones protegides. La política urbanística del Partit Popular està esperant al contrari, que aquestes zones es converteixen en altres PAIs, atès que vol construir 3000 habitatges en aquesta zona. Els marjaleros, doncs, si volem millorar la seua qualitat de vida i defensar els seus interessos s’han d’alliberar de les mentides del PP.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.