Arnal demana informació a la Conselleria de Territori sobre les Brigades de Conservació de la Biodiversitat i la suspensió de les seues activitats en Castelló.

El diputat d´Els Verds-Esquerra Ecologista del PV, Carles Arnal, ha rebut informació en relació a l´interrupció del treball i suspensió de les activitats de les anomenades brigades de conservació de la biodiversitat, malgrat quedar per fer moltes de les seues previsions i tasques assignades.

Carles Arnal demana a la Conselleria, mitjançant preguntes parlamentàries i sol-licitud de documentació, que aclarisca la situació i done respostes concretes en relació a aquest tema que resulta incomprensible.

Segons ha pogut saber el diputat verd de L´Entesa, la brigada de Castelló ha deixat de funcionar per falta de fons econòmics relacionats amb problemes de caràcter burocràtic, tècnic o polític no explicats encara pels responsables de la Conselleria i poc comprensibles, donat que les activitats assignades a aquestes brigades semblen importants i necessàries per al manteniment d´ecosistemes valuosos.

Als darrers temps, la Conselleria de Territori “alardeja” dels nivells elevats de protecció ambiental que tenim al PV emprant dades manipulades que queden en evidència cada vegada que es comparen amb dades oficials i solvents. Arnal recorda que, segons les darreres dades oficials publicades, tant del Ministeri de Medi Ambient, com d´entitats independents con Europarc, el País Valencià ocupa el lloc nº 13 del conjunt de les 17 CC. AA. de l´estat pel que fa a proporció de territori protegit mitjançant figures legals autonòmiques. És a dir, estem a la cua de tot l´estat pel que fa a extensions protegides, malgrat el triunfalisme del PP i del Sr. Gonzalez Pons.

[@more@]

Però, a banda d´açò, segons afirma Arnal, de res serveix declarar zones protegides si aquestes no es conserven de manera efectiva, si no s´estableixen normes útils de protecció, si no es dediquen suficients recursos econòmics i si no es desenvolupen més activitats de conservació i recuperació dels ecosistemes.

Les inversions en aquest camp no augmenten i, per tant, les noves zones protegides (molt per baix del que diu el PP, no obstant) compten cada vegada amb menys diners i menys recursos.

No sabem si aquest cas concret de suspensió de les activitats de les brigades de conservació de la biodiversitat respón a motius d´insuficiència presupostària o a d´altres causes de caràcter polític, però en qualsevol cas, les activitats que exercien les brigades resulten encara necessaries i per això resulta incomprensible la seua cancelació.

Carles Arnal. Diputat d´Els Verds-Esquerra Ecologista del PV

a les Corts valencianes.

Preguntes per escrit:

Conselleria de Territori

Aquest diputat ha tingut coneixement de que s´ha interromput el funcionament de les brigades de biodiversitat dels serveis territorials de Castelló, aparentment per falta de recursos econòmics, malgrat no haver acabat les tasques assignades.

És per això que aquest diputat pregunta

1. Quins són els objectius i finalitats generals del treball de les brigades de Conservació d ela Biodiversitat i de les Brigades de Conservació de Microreserves.

2. Quines són les tasques específiques que es van encomanar a aquestes Brigades?

3. Quins treballs concrets han efectuat aquestes Brigades al llarg de 2006?

4. Per quins motius han deixat de funcionar aquestes Brigades? És a causa d´haver finalitzat ja les tasques asignades, o per altres motius?

5. Quina valoració fa la Conselleria del treball efectuat per aquestes brigades?

6. Considera el Sr. Conseller que són suficients els recursos econòmics destinats a aquestes actuacions i al manteniment de les microreserves?

7. Pensa destinar la seua Conselleria noves partides econòmiques per al funcionament d´aquestes brigades?

Sol.licitud de documentació.

Conselleria de Territori.

Sol.licite còpia del pla de treball de les brigades.

Sol.licite còpia de l’informe sobre les activitats realitzades per aquestes brigades durant l´any 2007.

Sol.licite còpia de les partides econòmiques assignades per al funcionament d´aquestes brigades.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.