Arnal “ G.Pons no acudeix a les Corts per parlar de les vies ramaderes, el mateix dia que els pastors es manifesten a Vilafranca

EL conseller no dóna la cara en la interpel·lació presentada per Arnal

El diputat autonòmic d’Els Verds-L’Entesa, Carles Arnal, ha informat avui tot i que estava prevista la compareixença del Conseller de Territori i Habitatge davant les Corts Valencianes, per respondre entre altres temes a una interpel·lació presentada pels Verds sobre la política general de la Conselleria en matèria de protecció i conservació de les vies ramaderes, el conseller ha excusat la seua presència “ per atendre a compromisos adquirits en anterioritat” per tant el tema queda posposat com amínim 15 dies,

Arnal ha recordat que no és la primera volta que l’absència del conseller, coneguda minuts abans del plenari, posposa temes de caràcter urgent, amb excuses a situacions o temes molt urgents “en concret, fa poc de temps, abans de l’estiu va ser molt comentada l’absència del aleshores responsable del departament, Rafael Blasco, en el dia que tenia que contestar un pregunta urgent sobre presumptes interessos urbanístics de personal de la seua pròpia conselleria”. Ara, és de nou curiós que el nou conseller també ha obligat posposar temes previstos, al·legant la seua recent incorporació i després altres motiu, per tant, la no compareixença d’avui no és la primera vegada que la pràctica, ja que ja ha obligat en altres ocasions a posposar temes urgents, demostrant el nul respecte i consideració que es té amb les institucions i els representants del poble.

[@more@]

Arnal ha destacat, que es dóna la coincidència que estava previst per a aquest mateix matí una manifestació en defensa de les vies pecuàries en la zona dels Ports, ja que les obres de construcció dels parcs eòlics estant comportant nombroses irregularitats i impactes ambientals, entre elles l’afectació greu a vies ramaderes. En plena temporada de transhumància, s’estan ocupant i danyat algunes vies importants del nord de Castelló.

Per al diputat verd, s’ignora si el conseller era coneixedor o no d’aquesta manifestació, però la sospita queda en l’aire

Aquest matí, junt a les fonts de Llosar de Vilafranca, on les obres de construcció dels parc eòlics estan destroçant les vies ramaderes, el Ligallo de pastors ( que aglutina als pastors transhumants de les comarques de Castelló, Terol i Tarragona) ha dut a terme una manifestació per la destrucció d’aquestes vies, les quans tenen una protecció oficial que ara sembla paper mullat per l’interés de les companyies energètiques. Arnal ha mostrat el seu suport a aquest acte, i ha anunciat continuarà denunciat aquestes agressions al patrimoni.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.