EL PP DE CABANES ESCENIFICA EN EL PLE LA SEUA CRISI AMB VENJANCES PERSONALS A COMPANYS SEUS.

S’APROVA PER UNANIMITAT RESPECTAR EL POBLAT DE TORRE LA SAL , EXCEPTE LA VIVENDA DE L’EXDIPUTADA DEL PP TERESA GUAL
El ple de l’ajuntament de Cabanes d’ahir va aprovar per unanimitat les mocions presentades per EU-l’Entesa i el PP, que al final va quedar en una conjunta, de defensar el poblat marítim de Torre la Sal davant una hipotètica acció del Ministeri de Medi Ambient de voler enderrocar les cases per trobar-se dins del domini marítim.
Cal recordar: http://cabanes.bloc.cat/post/3465/100494 , com el PP es va negar en un principi a tractar l’assumpte en un ple anterior, al·legant que no era un assumpte urgent.
El regidor d’Esquerra Unida-l’Entesa, Carles Mulet, va recriminar al PP que només actue i accepte les propostes quan es veu entre l’espasa i la paret “ ací, com en el cas de la incineradora, es posicionen només quan es veuen que la gent se’ls tira damunt i no tenen més remei que posicionar-se al tractar-se de plens ordinaris i haver-hi mocions damunt la taula . Ara, esperem que aquest acord no quede en paper mullat com en altres ocasions i siga efectiu”.
El representant ecosocialista va destacar que en la proposta del PP no figurava en cap lloc el posicionament explícit de la corporació contrari a l’enderroc de les vivendes, i es limitava a suport genèric i a remetre a costes documentació.
El punt polèmic de la moció va ser que la resta de grups es van negar a debatre sobre el segon apartat de la petició que els veïns havien traslladat al ple, que era la defensa d’una vivenda que es pretén enderrocar:

[@more@]

ENJANÇA DE L’ALCALDE O PLA PREMEDITAT?
En una modificació del Pla parcial del PAI Torre la Sal feta en el 2004, amb els vots del PP, i sense passar per cap comissió d’urbanisme, s’aprova incloure la vivenda de l’exregidora del PP, extinent d’alcalde, exdiputada provincial, i excandidata a l’alcaldia de Cabanes, Teresa Gual, dins del PAI per a ser enderrocada , sense cap justificació
Aquesta vivenda de quasi un segle d’antiguitat, es troba dins del poblat de Torre la Sal , però és la única no afectada per l’afecció del domini marítim de Costes ( és a dir, la única que hipotèticament no pot tirar el Ministeri).
Cal recordar com mesos abans, quan s’aprova el PAI Torre la Sal , aquesta regidora, aleshores diputada provincial del PP, no vota a favor del PAI impulsat per Marina d’Or. Aixó provoca una crisi interna en el PP, que fa renovar tota la candidatura municipal a excepció de l’alcalde.
Es veu que aquest desmarcament de l’antiga dona forta del PP a Cabanes, li ha de costar molt car, i és el nou ajuntament qui aprova incloure la seua vivenda dins del PAI per mitjà una modificació del Pla Parcial del PAI, que proposa únicament enderrocar la seua casa, totalment legal i a primera línia de costa, per a fer sobre ella una zona verda, una ironia quan el PAI estava aprovat i s’havia intentant mantenir en peu les vivendes afectades dins del PAI.
Tot i que a meitats del 2004, l’afectada presenta les al·legacions argüint que es tracta d’una vivenda legal, i assentada en el poblat marítim de Torre la Sal , l’ajuntament no li respon.
Després de mesos, i esforços per part de l’afectada, l’alcalde afirma desconèixer aquesta circumstancia, al·legant que ell vota en els plens moltes coses que desconeix, entre ella aquesta, però no dóna cap resposta a l’afectada, deixant com a única porta la via legal.
El PP, quan la seua antiga companya els demana que porten l’assumpte al Ple per a que s’aprove una modificació del pla parcial i es respecte la vivenda, es nega dient que la resta del grups no estaríem d’acord, quan la majoria de barbaritats urbanístiques s’aproven en exclusiva amb els vots del PP ( i del PSOE quan es tracta de Marina d’Or).
Aquesta venjança de l’alcalde de Cabanes, ha fet que el PAI torre la Sal estiga en un contenciós administratiu per la ser la única via legal que se li deixa a l’alcalde.
En el ple d’ahir, Mulet va demanar que tal i com reflexava la petició de l’Associació de veïns de Torre la Sal , es defensara el poblat en la seua integritat, i aixó significava òbviament també respectar la vivenda de Gual.
El regidor ecosocialista va remarcar que era molt sospitós que la polèmica sobre l’afecció al domini marítim de Torre la Sal apareguera justament quan comencen les obres del PAI Torre la Sal a pocs metres, i fora una més de les pràctiques d’assetjament que estan patint tots els veïns. I que també era sospitós que la única casa que anava a salvar-se de la primera línia, per no estar afectada pel desllindament, se li fera una modificació del Pla Parcial per a tombar-la; en dos jugades el PAI Torre la Sal “despeja” de davant seu les casetes de pescadors, i es queda en primera línia de mar.
Mulet va exigir durant tota la intervenció que explicara el motiu pel qual el PP es nega a buscar una solució a l’enderroc d’aquesta vivenda, que expliquen el perquè de la modificació per incloure-la dins del PAI, i en cap moment l’alcalde va gosar respondre, limitant-se a intentar interrompre la intervenció.
Per al representant d’EU “ defensar la vivenda d’una persona, encara que siga una destacada militant d’un altre partit, és l’obligació de tots i cadascuns dels regidors, que ens hem de moure per la racionalitat i el servei al poble i no per emprar el nostre càrrec per perseguir i atacar a qui no pensa com nosaltres, com ha demostrat fa el PP a Cabanes. Si el PP creia que l’enderroc està justificat, hauria d’haver contestar i argumentar el perquè, ací es van limitar a callar”.
Tot i aixó, per la pròpia incapacitat de reacció del PP, la moció en defensa de la vivenda va ser aprovada a l’obtindre un vot positiu i cap negatiu; 5 regidors del PP es van abstindre ( el sisè va haver d’eixir per estar treballant per a Marina d’Or, i estar inhabilitat a votar en aquest tema que afecta a la seua empresa), dos regidors del PSOE es van abstindre, un altra no va acudir, i un altra s’en va eixir del ple, donant de nou mostra de com porta al terreny personal la discrepància política ) .
Per a Mulet, és molt trist veure la tàctica de la “punyalada trapera”, la venjança personal del PP “ i és una avís a navegants, quan un regidor del PP se li ocurrisca votar en contra de Jesus Ger, l’acte següent pot ser quedar-se sense casa” .
L’altra interpretació que va donar el regidor d’EU, i el PP no va respondre és que si aquesta era la única casa que Costes no pot tirar, i la tira l’ajuntament, donen per fet que la resta correrà la mateixa sort “ eixa és la realitat d’un ajuntament en mans d’una empresa, i d’un PP i PSOE com a instruments seu”

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.