EU LAMENTA EL COL•LABORACIONISME DEL GOVERN CENTRAL FRONT A LES IRREGULARITAT DE L’AEROPORT

La diputada d’Esquerra Unida al Congrés, Isaura Navarro, ha lamentat avui el col·laboracionisme del Govern Central respecte a les múltiples irregularitats de l’aeroport de Vilanova impulsat per Carlos Fabra.

Segons Navarro, els Ministeris de Foment i Medi Ambient no estan actuant com seria desitjable, i es dediquen a aplanar-li el camí a les intencions de Fabra, tot i haver dades objectives que demostren les irregularitats.

En eixa relació, la diputada d’EU ha remarcat que el Govern no ha volgut entrar a comprovar que part de les obres de l’aeroport estan fent-se fora de la zona acotada per l’Estudi d’Impacte Ambiental, i s’ha afectat a la muntanya de Santa Bàrbara, fent desaparèixer zones boscoses i inclòs patrimoni arquitectònic com l’ermita del mateix nom

[@more@]

tot i que ens plànols de l’EIA de l’aeroport venia ben clar que en cap moment s’afectava a la muntanya de Santa Bárbara, i per tant, estava fora del projecte, ara s’ha actuant destroçant aquesta, i la resposta del Govern Central quan li advertim del fet, en lloc d’obrir un investigació per la violació de la DIA; és que el promotor diu que sí estava contemplada en la DIA, tot i no haver-hi cap document que ho acredite”

Un altra irregularitat que ampara el Govern Central és la mala orientació de la pista “ els hem advertit en reiterades ocasions que la climatologia adversa farà impossible els vols la majoria de dies, i el Govern es despenja afirmant que no hi ha problema en la seguritat, ja que si no es pot volar els dies que la climatologia ho impedisca, no es volarà, i per tant, només afectarà a l’operativitat, i no a la seguritat. Aleshores, per a què es vol un aeroport sense operativitat més de la meitat de dies a l’any”

I entre altres, la diputada d’EU ha remarcat la manipulació de l’empremta sonora; “ tota i cadascuna de les irregularitats són camuflades i emparades pel Govern Central . Tenen en les seues mans instruments objectius per aturar aquest projecte per fer-se en una zona no apta, però en lloc d’actuar responsablement, donen carta blanca als interessos de Carlos Fabra, i prefereixen no actuar i tindre d’ací un any unes instal·lacions que han condemnat el futur d’una comarca, totalment inviables tècnicament per una climatologia adversa, i el gran beneficiat d’aquest projecte serà precisament el mateix per al qual es fa una gran dessaladora a Cabanes-Orpesa; cada cop els interessos del PSOE són més semblants als del PP, selectes empresaris i no la gent i els pobles”

Navarro ha agraït la lluita duta als tribunals pel GECEN, i ha confiat en que la justícia els done la raó, deixant d’aquesta manera en evidència l’injustificable col·laboracionisme del PSOE amb Carlos Fabra.

+ info a : http://entescnpremsa.bloc.cat/category/3111/8520

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.