EL PP ES NEGA A PROTEGIR LA FAUNA DE MIRAVET TOT I RECONÈIXER EL GRAN VALOR DE LA MATEIXA

Arnal acusa a la Conselleria de primar més els interessos econòmics privats que no la defensa del medi ambient.

De les tres proposicions no de Llei que s’havie de tractar aquest matí a la comissió de Medi Ambient de les Corts Valencianes, només una d’ella s’ha debatut, sent rebutjades pel PP.

Carles Arnal, diputat dels Verds dins del grup de l’Entesa, ha defensat que les Corts Valencianes instaren al Consell a emetre tres decrets: drectar una microreserva de fauna en tot el sistema càrstic de les coves de Miravet, decretar la protecció especial a tot el sistema càrstic de Miravet, mitjançant la declaració adient, i decretar la inclusió de totes les coves i corresponent sistema càrstic de les coves de Miravet dins del limítrof Paratge Natural del Desert de les PALMES.

El PP ha reconegut el gran valor científic de la fauna de Miravet, i han afirmat en són conscients de la seua importància, però en tot moment s’han negat a entrar a parlar de l’antic vial Cabanes-Orpesa ( ara la Pobla-Marina d’Or), que és la veritable amenaça que pateix aquest indret, i l’objecte de buscar la protecció que l’Entesa reclamava.

[@more@]

Baix l’argument de que l’Ullal de Miravet ja compta a una protecció genèrica a l’estar inclòs dins del catàleg de coves de la CV, s’han negat a prendre cap mesura més, tot i que les peticions concretes defensades per Arnal eren fàcilment assumibles. Cal recordar que incorporar aquest sistema dins del Paratge Natural no és gens dificil que ja es troba on abans estava el perímetre de protecció del sòl protegit. Perímetre la Conselleria va fer desaparèixer de manera injustificable.

Per tant, el PP ha rebutjat la PNL; que sí ha comptat amb el suport del PSOE.

Arnal ha retret al PP que està actuant dins la contradicció, ja que no és assumble acceptar el valor de la zona, i no voler protegir-la com pertoca amb excuses insostenibles; la protecció genèrica no modifica en res els projectes que estan amenaçant a la fauna, no hi ha cap partida pressupostària per fer efectiva cap actuació concreta, i es limita a únicament l’Ullal, quan estem parlant de tot un sistema interconnectat de coves.

Per al diputat ecologista, no es pot pretendre ser al mateix temps jutge i part, ja que és la mateixa administració qui ha de protegir la fauna de valor incalculable com aquesta, i al mateix temps la més interesada impulsora del projecte que posa en perill de desaparèixer a la mateixa,com el polèmic vial “ són els mateixos qui han de guardar el nostre patrimoni, i els que contracten a les empreses privade perquè facen Estudis d’Impacte Ambiental del vial que amenaça en fer desaparèixer la zona. Per tant, tots coneixem com es fan aquests EIA, a la carta, i minimitzant l’impacte, quan hi ha una pretensió irracional de dur endavant una infraestructura nociva, tal i com ha demostrat reiteradament el PP.

Arnal ha recordat que el sistema càrstic de les Coves de Miravet està format per unes 60 coves, la majoria d’elles subterrànies (avencs) i amb impressionants sistemes hídrics, es troba en el perímetre del Paratge Natural del Desert de les Palmes, i esdevé una troballa científica de gran importància per a l’estudi de l’evolució de les espècies.

En aquest sistema s’han produït importants descobriments d’animals únics en el món, alguns d’ells encara per catalogar, i on es poden produir trobades de més espècies de fauna cavernícola que no existeix en cap altre lloc, tal i com donen testimoni els estudis de les més prestigioses universitats europees.

Qualsevol impacte en la zona, podria fer desaparèixer per sempre aquesta fauna . I és per tant un acte de gran cinisme i irresponsabilitat fer com fa el PP de reconèixer i enaltir el valor de la fauna única en el món de les coves de Miravet, i al mateix temps, impedir prendre cap mesura per protegir-la.

Arnal ha informat que les altres dos PNL que no s’han tractat avui en la comissió, es veuran pròximament, i es continuarà exigint una actuació responsable respecte a una troballa científica d’un valor incalculable.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.