DEMÀ ES DEBAT A LES CORTS LA PROTECCIÓ DE LA FAUNA CAVERNÍCOLA DE MIRAVET

En la comissió de Medi Ambient que es celebrarà demà dijous pel matí a les Corts Valencianes, el diputat d’Els Verds, Carles Arnal, defensarà tres proposicions no de Llei presentades pel Grup Parlamentàri d’Esquerra Unida -Verds-Entesa referents a la protecció i catalogació de la fauna cavernícola única en el món amenaçada per l’opció sud del vial Cabanes-Orpesa..

– PRIMERA PNL : El sistema càrstic de les Coves de Miravet o Cabanes (Plana Alta), format per unes 60 coves, la majoria d’elles subterrànies (avencs) i amb impressionants sistemes hídrics, es troba en el perímetre del Paratge Natural del Desert de les Palmes, i esdevé una troballa científica de gran importància per a l’estudi de l’evolució de les espècies.

En aquest sistema s’han produït importants descobriments d’animals únics en el món, alguns d’ells encara per catalogar, i on es poden produir trobades de més espècies de fauna cavernícola que no existeix en cap altre lloc, tal i com donen testimoni els estudis de les més prestigioses universitats europees.

[@more@]

Qualsevol impacte en la zona, podria fer desaparèixer per sempre aquesta fauna. I és per això que presentem la següent:

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ

Les Corts Valencianes acorden instar al Consell a:

1. Decretar una microreserva de fauna en tot el sistema càrstic de les coves de Miravet.

2. Decretar la protecció especial a tot el sistema càrstic de Miravet, mitjançant la declaració adient.

3. Decretar la inclusió de totes les coves i corresponent sistema càrstic de les coves de Miravet dins del limítrof Paratge Natural del Desert de les PALMES.

SEGONA PNL: PROPOSTA DE RESOLUCIÓ

Les Corts Valencianes acorden instar al Consell a realitzar:

1. La Catalogació i estudi de la fauna cavernícola endèmica de les coves de Miravet.

2. La Catalogació i estudi de totes les coves del barranc de Miravet.

3. L’elaboració d’un estudi hidrogeològic i espeleològic de la zona, establint convenis amb les diverses universitats públiques valencianes per garantir la seua qualitat i ajust a criteris científics.

4. L’elaboració d’un estudi ecotoxicològic de l’impacte de potencials actuacions en la zona (vials, zones industrials, urbanitzacions, etc…), establint convenis amb les diverses universitats públiques valencianes per garantir la seua qualitat i ajust a criteris científics.

5. L’elaboració d’un estudi botànic de la zona, establint convenis amb les diverses universitats públiques valencianes per garantir la seua qualitat i ajust a criteris científics.

TERCERA PNL: PROPOSICIÓ NO DE LLEI

Les Corts Valencianes insten a la Conselleria de Territori i Habitatge a que s’incloga l’anomenada Gamba de Miravet (Typhlatya miravetensis) dintre del catàleg d’espècies de fauna amenaçades

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.