EU-CABANES ADVERTEIX QUE EL PAI TORRE LA SAL ESTÀ DESSECANT EL PARC NATURAL PRAT DE CABANES TORREBLANCA PEL BOMBEIG DEL SEU AIGUA.

EU demana a Territori la paralització cautelar de les obres fins estudiar el cas.

El col·lectiu local d’Esquerra Unida a Cabanes, ha qualificat d’extremadament greu, el drenatge que s’està produint del perímetre del Prat de Cabanes Torreblanca, per les obres del PAI Torre la Sal.

En la successió de fotografies que s’adjunten a aquesta nota, es pot vore com milers de litres d’aigua dolça són bombejats directament del subsòl de Torre la Sal fins la mar; aigua que forma part del sistema hídric del Prat de Cabanes-Torreblanca.

La primera queixa dels veïns del poblat marítim de Torre la Sal va vindre fa pocs dies al vore com les sèquies de desaigüe natural de la zona humida, venien amb un cabdal descomunal, desbordant el llit de la sèquia, inundant les immediacions de les vivendes. La primera denúncia davant l’ajuntament va fer que es reforçaren els ribes de les sèquies, i que aquesta ingent quantitat d’aigua dolça es vessarà directament dins la mar.

[@more@]

Des d’aleshores, segons algunes fonts, són tres les bombes d’aigua que estan extraient i llançat l’aigua dolça al mar; per les primeres obres del PAI Torre la Sal, en les fotografies s’observen les gran conduccions i canonades, i les sèquies obertes per a dessecar aquesta zona a escassos metres del Prat.

Aquesta pràctica, malauradament,de dessecar el subsol, serà possiblement necessària en la resta d’obres d’aquest PAI de 1.500.000 metres quadrats; al tractar-se, d’una zona humida guanyada per l’agricultura tradicional al Prat de Cabanes. Tot i tractar-se d’una actuació il.legal, ja que en cap moment la Declaració d’Impacte Ambiental del PAI contemplava el bombeig de les aigües.

Per a EU de Cabanes i la Ribera, aquesta actuació és totalment il·legal, i cal l’actuació del Seprona, ja que no només per aquestes obres, sinó per les properes en tot el PAI, s’està en el greu perill de dessecar el Prat.

EU posarà en mans dels seus representants en els parlaments valencians, estatal i europeu aquest incident.

Segons el regidor en l’ajuntament de Cabanes, Carles Mulet ·” és una de les múltiples agressions que el PAI Torre la Sal de Marina d’OR suposarà per al terme de Cabanes, obviament, si es volen posar fins 9 altures en una zona de marjal i aiguamolls, cal abans dessecar-la. Però si es pretén dessecar aquest terrenys, caldrà primer convertir en Prat en una zona desèrtica sense una gota d’aigua, ja que mentre es bombeja l’aigua del seu perímetre, la capa freàtica baixa encara més, i es desseca la zona humida. Cal una resposta immediata de la Conselleria de paralització cautelar de les obres fins assegurar que el mínim impacte al Parc”

El regidor ecosocialista ha responsabilitzat directament d’aquest incident a l’alcalde de la localitat “ malauradament, tenim un alcalde que actua com a simple agent de la gran empresa constructora, i per tant, qualsevol agressió al nostre poble que es consume com aquesta, serà emparada i minimitzada; açò ens passa per tindre governant a simples mercenaris del capital privat”.

Segons Mulet, el PP local actua com al braç executor de l’empresa contra els veïns “ des de fa mesos, els actuals habitants de Torre la Sal està patint una campanya d’assetjament amparada, i qui sap si impulsada pel propi equip de govern municipal; concessió de llicències d’obres abans d’hora, petició d’avals de reparcel·lació als propietaris abans de temps per arruïnar-los, destrucció de les dunes del poblat marítim, negativa a tractar en Ple l’afecció del domini marítim terrestre al poblat de Torre la Sal, i ara, la dessecació de l’humedal i inundació del poblat marítim, en aquest creuada contra els veïns del poble, el PP ataca fins i tot a antics comapnys seus

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.