EU PREGUNTA A TERRITORI SOBRE LA PARALITZACIÓ DE LA INCINERADORA DE VALL D’ALBA

El diputat autonòmic d’Esquerra Unida-Els Verds-l’Entesa, Ramon Cardona, ha enregistrat una sèrie de preguntes al Conseller de Territori, perquè informe sobre els termes de la paralització de la incineradora de la Vall d’Alba.

Cardona ha reiterat que darrere aquesta paralització sembla existir només un intent de desmobilització socials i la pretensió serà reemprendre el projecte després d’eleccions “ saben que s’estant jugant la pròpia Diputació per aquest projecte irracional, i han volgut arraconar-lo fins després d’eleccions, per aixó cal que la gent no es relaxe i es continue mobilitzant.

[@more@]

LA MESA DE LES CORTS VALENCIANES

Ramon Cardona i Pla, diputat del Grup Parlamentari “Esquerra Unida-Els Verds-E.Valenciana: Entesa”, a l’empara del que disposa l’article 146 i següents del RCV, té l’honor de formular a l’Honorable Senyor Conseller de Territori i Habitatge, les preguntes següents, desitjant contestació per escrit a totes i cadascuna d’elles.

El vicepresident del Consell, anunciava recentment en una roda de premsa la “paralització” de la tramitació del projecte d’incineradora de la Vall d’Alba” . Segons la premsa que recollia aquestes afirmacions, la paralització seria fins que es trobe un grau de consens i acceptació necessari", Per al que va proposar l’obertura d’un procés de diàleg "amb la finalitat de trobar solucions eficaces i possibles".

 1. En quins termes s’ha fet efectiva aquesta paralització?

 1. En quin decret o decisió s’ha materialitzat aquest anunci de paralització?

 1. Pensa el Govern Valencià reemprendre aquest projecte després de les eleccions municipals?

 1. Des del Govern s’anuncia l’obertura d’un procés de diàleg, per quin motiu aquest diàleg no el van promoure abans de projectar aquesta incineradora?

 1. Des del Govern s’anunciava l’obertura d’un procés de diàleg, amb quin pensa mantindre aquest?

 1. Des del Govern s’anunciava l’obertura d’un procés de diàleg, fins quin punt pot aplegar a ser determinant en el posicionament futur respecte a la incineradora aquest diàleg?

 1. Quina importància dóna aquesta Conselleria al posicionament contrari a la incineradora dels ajuntament de Cabanes i Vilafamés?

 1. Tenint en compte el Conveni d’Aarhus al qual l’Estat Espanyol està adherit, pensa la Conselleria acceptar les consideracions i al·legacions presentades per afectats i municipis veïns?

 1. Quantes al·legacions ha replegat aquesta Conselleria per part d’organismes públiques contra la incineradora?

 1. Quantes al·legacions ha replegat aquesta Conselleria per part d’entitats i organitzacions socials contra la incineradora?

 1. Quantes al·legacions de particulars ha replegat aquesta Conselleria contra la incineradora?

 1. La Confederació Hidrogràfica del Xúquer va emetre un informe preceptiu en data 5 d’abril de 2006, relatiu a aquest projecte, indicant que s’ha de presentar documentació complementaria. Coneix aquesta conselleria si ja s’ha presentat aquesta documentació?

 1. Per quin motiu s’opta per la incineració de residus en lloc d’altre alternatives més raonables i sostenibles?

 1. En cas de no fer-se aquesta planta incineradora a Vall d’Alba, es pretén fer-se en algun altra localitat?, es cas afirmatiu, en quina?

 1. En quin estat de tramitació està el projecte d’incineradora de Villahermosa del Rio.

 1. El projecte consisteix en la instal·lació d’una planta de valorització energètica del rebuig procedent de les plantes de selecció de residus sòlids urbans. Amb una capacitat de tractament de 350.000 t/any, i una producció elèctrica màxima de 40 MW (19,78 MW) per línia. Quantes tones a l’any de residus sòlids urbans es produeixen a tota la província de Castelló?

 1. El projecte no indica la procedència dels residus de cap Pla Zona concret. Es preveu importar residus d’altres províncies, comunitats autònomes o estats? en cas afirmatiu, de quins/quines?

 1. La pròpia Conselleria reconeix unes emissions atmosfèriques de partícules, òxids de nitrogen, diòxid de sobre, fluorur d’hidrogen, clorur d’hidrogen, substàncies orgàniques en estat gasós i de vapor expressades com a carboni orgànic total, dioxines i furans i metalls pesats . Quin són els valors límits permesos? Quins són els valors límits reflectits en el projecte?

 1. Coneix la conselleria l’impacte en la salut humana de les emissions atmosfèriques de partícules, òxids de nitrogen, diòxid de sobre, fluorur d’hidrogen, clorur d’hidrogen, substàncies orgàniques en estat gasós i de vapor expressades com a carboni orgànic total, dioxines i furans i metalls pesats? En cas afirmatiu, quins són?

Corts Valencianes, 26 de juliol de 2006

Ramon Cardona

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.