EU-CS DEMANA A L’AJUNTAMENT ELABORAR UN PLA PER A UNA GESTIÓ INTEGRAL DE L’AIGUA

El coordinador d’Esquerra Unida a Castelló, Carmelo Garcia, ha afirmat avui, que una de les grans assignatures pendents de l’ajuntament de la ciutat, és la manca d’una gestió integral de l’aigua.

Segons Garcia, està fora de lloc que en una zona amb problemes seriosos, no s’estiga fent una política de prevenció, reducció i reutilizació de l’aigua “ de l’aigua només es parla de manera electoralista demanant absurditats com el transvasament, però en el dia a dia, la gestió que es fa del que es té, és nul·la

En eixe sentit, el dirigent d’EU ha enumerat alguns del punts que caldria tractar com ara :

[@more@]

– L’agricultura ha de reduir el consum d’aigua: implantació total del reg per goteig únicament, amb ajuts als agriculturs de Castelló, i limitar les hores del mateix entre les 23h. i les 6h. ( sempre i quan la capacitat dels pous de sumnistrament ho permeta

La Estació depuradora d’Aigues Residuals (EDAR) de Castelló ha de ser més eficient i reciclar més i millor l’aigua residual per fins agrícoles i de reg. Per a d’aixó cal una separació total entre les xarxes de replegada d’aigües pluvials i les residuals.

– Cal estudiar experiències com les de Barcelona, on existeixen grans cisternes municipals que repleguen les aigües de pluja per al seu ús posterior per a tasques de neteja, reg de jardineria…etc

-Municipalitzar la EDAR.

– Municipalitzar la potabilitzadora d’aigua pel consum humà.

– Control de les extraccions d’aigües subterrànies de Castelló (pous, extractores). Cal recordar que la constructora del pàrquing i edificis del C/ Carcaixent va fer prospeccions d’aigües il·legals i no saben, ja que l’ajuntament no controle res, si tenen habilitada l’extracció d’aigua del clavegueram que van instal·lar.

– Ficar obligatòriament a les noves instal·lacions i construccions de vivendes de 5 ramals d’aigua en funció de l’utilitat: a)-cisterna del WC, b)-rentaplats (aigua lleugerament salada), c)- rentadora, d)- dutxa i banyera, e)- resta d’aixetes d’aigua (cuina, banys). Es distribuiria l’aigua en funció de la qualitat del seu us.

– Campanyes per aconseguir la reducció del consum humà i industrial

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.