EU_CS demana a l’ajuntament aplicar la nova llei de Patrimoni Arbori al terme municipal

El coordinador del col·lectiu local d’Esquerra Unida a Castelló, Carmelo Garcia, ha demanat avui a l’ajuntament de Castelló, que catalogue tot els arbres protegibles del terme municipal, molt d’ells amenaçants per l’expansió urbanística.

Garcia ha recordat que amb data 24-5-2006, es publicà al DOGV la Llei 4/2006 de la Generalitat, de Patrimoni Arbori Valencià, tenint vigència des del següent dia de la publicació, per tant obliga des del dia 25 de maig. “Aquesta norma destaca al seu preàmbul el gran valor patrimonial que representen alguns arbres i conjunts d´ aquestos, per les seues característiques històriques, culturals, científiques i d’esbarjo, i, per això, precisament, pretén garantir la conservació del nostra patrimoni arbori”

[@more@]

La llei declara protegits al arbres que gaudeixen d´algunes de les característiques definides al seu article 4, entre les quals figura l´ antiguitat de 350 anys, circumstància que es pot donar en arbres monumentals al llarg i ample del terme. A més a més d´aquesta protecció genèrica, també, es preveu altres formes de protecció expressa per part dels ajuntaments i per part de la generalitat, articles, 6 i 5, de la llei. Igualment es preveuen una seria de mesures, com és la catalogació, les prohibicions, i les sancions a adoptar davant de les infraccions.

El coordinador d’EU ha recordat que també podrien entrar dins la catalogació com patrimoni arbori especialment el pinar del Grau, zona arbrada d’especial significació històrica i social, que es veu constantment amenaçada per la pressió urbanística “ aplicar la llei en aquest espai seria també una mesura necessari”..

El dirigent ecosocialista ha afirmat, que a banda de la catalogació per part de tècnics de les zones i arbres monumentals més valuosos, cal informar per part de l’ajuntament als propietaris agraris afectats, a les organitzacions agràries i demés organismes del ram. Per a Garcia, aquestes actuacions s’ha de fer demanant l´intervenció i col·laboració de la Conselleria amb competències en medi ambient, als efectes previstos a l´article 8 de la llei, i, que, per altra banda, s´encete la catalogació del arbres susceptibles de ser protegits en base a les competències i obligacions que figuren a l´article 6.

.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.