CARDONA DEMANA SOLUCIONS A LES MANCANCES EN EDUCACIÓ EN LA PLANA ALTA-ALCALATÉN

CARDONA DEMANA SOLUCIONS A LES MANCANCES EN EDUCACIÓ EN LA PLANA ALTA-ALCALATÉN

El diputat autonòmic d’Esquerra Unida-Els Verds-l’Entesa, Ramon Cardona , ha enregistrat avui una sèrie de preguntes adreçades al Conseller d’Educació, recordant-li l’abandó al qual el govern autonòmic ha sotmès a l’ensenyament públic, en aquest ocasió a les comarques de la Plana Alta i l’Alcalatén. En les prop de quaranta preguntes presentades, el diputat d’EU exigeix a la Conselleria que diga quan pensa fer front a les mancances enumerades, amb quina partida pressupostària, i quines mesures cautelars es pensa adoptar “ els contribuents estem pagant religiosament els nostres impostos, i veiem com els nostres diners no van a parar a aquelles infraestructures que necessitem, com centres de salut o escoles públiques de qualitat; massa sovint, s’empren per subvencionar entitats privades”

[@more@]

Per a Cardona, aquestes preguntes són la prova del fracàs del govern autonòmic en l’atenció a l’ensenyament públic “ aquest àmbit, com, malauradament tants en el nostre dia a dia, ens porta una visió de la política practicada pel PP, de preocupar-se de tot allò que pot ser negoci per als seues socis i amics”.,

Llistat mancances:

El C.P. Bernat Artola de Castelló de la Plana, dóna les seues classes en barracons.

El C.P. Lluís Revest de Castelló de la Plana, té una sèrie de mancances, con l’ampliació del pati.

El C.P. Sanchis Yago Castelló de la Plana, té una sèrie de mancances, com ara la falta de calefacció en infantil, o el mal estats dels serveis.

El C.P. Estepar Castelló de la Plana, estan patint la construcció d’un obra justament al costat del se edifici, fet que ocasiona greus problemes de soroll que impedeixen la correcta execució de la classes, així com el propi perill per a la seguretat.

El C.P. Bisbe Climent Castelló de la Plana, es troba en un edifici massa antic.

El C.P. Pascual Tirado de Castelló de la Plana, té una sèrie de mancances estructurals importants, al trobar-se en edifici antic, com el fet que s’inunde quan plou pel gran nombre de goteres.

L’IES Alvaro Falomir d’Almassora, té una sèrie de mancances, al tractar-se d’un centre vell, s’ha de donar classe en barracons, estant a l’espera de noves infraestructures.

L’IES de Cabanes (secció IES Sant Mateu), té una sèrie de mancances, com ara problemes amb la calefacció, en el sistema “antiincendis”, i en les bombes de pressió de l’aigua.

L’IES Costa Azahar de Castelló de la Plana, tot i ser un centre nou té una sèrie de problemes greus de construcció; quan plou hi ha inundacions greus, les portes no s’ajusten, i demès problemes com ara en les bombes d’aigua o amb el jardí.

L’IES Politècnic de Castelló de la Plana, tot i ser un obra nova, té greus problemes per desperfectes d’obra.

L’IES Penyagolosa de Castelló de la Plana, està esperant des de fa temps l’adequació de l’aula de tecnologia.

L’IES Francesc Ribalta de Castelló de la Plana, pateix una saturació en les aules i està a l’espera d’un projecte de remodelació, a més, té un índex molt gran d’immigrants, sense la dotació de personal necessari.

L’IES Castell i Domenech de Castelló de la Plana, està pendent d’una remodelació del centre, i hi manca de gimnàs , sala d’actes, o una calefacció eficient.

L’IES Caminàs de Castelló de la Plana, està patint una saturació molt gran, havent d’ubicar aules en barracons , i fer fins tres torns ( matí, vesprada i nit).

L’IES Sos Baynat de Castelló de la Plana, està a l’espera d’una remodelació; els banys estan malament, hi ha aules en barracons, la instal·lació de fontaneria és deficient, i també es pateixen els problemes de goteres.

L’Institut d’Educació Matilde Salvador de Castelló de la Plana, pateix la falta d’espai per als cicles formatius, i es troba l’espera de noves instal·lacions.

L’IES Joan Baptista Porcar de Castelló de la Plana, està a l’espera d’una ampliació, i en l’actualitat les aules estan en barracons.

L’IES 10-Bovalar Castelló de la Plana, hauria d’estar acabat des de fa anys, i en l’actualitat, els alumnes encara reben les classes en la caserna militar de Tetuan XIV.

L’IES Miquel Peris i Segarra del Grau de Castelló, té problemes en la calefacció i en la tanca del carrer, on encara s’han de posar les reixes noves.

L’IES L’Alcaltén de L’Alcora, tot i ser un centre nou, està a l’espera d’una remodelació per millorar-lo.

L’IES de Torreblanca ( Secció d’Alcalà), continua en la llum d’obra després de 5 anys en funcionament, i té un problema de goteres.

El C.P. Gregal de Castelló de la Plana, està en ple procés de remodelació, falten aules i instal·lacions.

El C.P. Cervantes de Castelló de la Plana, està pendent del canvi de finestres i portes per part de la Conselleria, i tot i haver donat el vist i plau, fa més d’un any que s’està a l’espera.

El C.P. Soler i Godes de Castelló de la Plana, ha eixit al DOGV la licitació , l’adjudicació de l’empresa que es farà càrrec del procés de construcció de l’aulari infantil, però no s’han començat les obres. També està pendent una remodelació de les aules que actualment ocupen els grups d’infantil, la construcció de banys adequats als alumenes, o la necessitat de condicionar els accessos al centre.

El C.P. l’Hereu de Borriol, està pendent d’una ampliació, i en l’actualitat hi ha aules ubicades en barracons.

La ciutat de Castelló de la Plana té serioses mancances en l’oferta d’escoles públiques infantils de 0-3 anys. Sembla que la intenció de l’ajuntament de la ciutat es crear dos nous centres, però privatitzar-los.

Quins accions i mesures ha pres, la Conselleria, per a compensar a l’ajuntament de Benicàssim dels innumerables desperfectes derivats de deficiències constructives dels centres públics des del moment de la seua recepció?.

Quina previsió té, la Conselleria, respecte a l’actual nivell de saturació dels centres educatius públics a Benicàssim?.

Quines mesures s’adoptaran en l’Institut de Secundària de Benicàssim per al pròxim curs davant de la seua saturació (desplegament d’horaris o barracons)?.

Quins contactes hi ha hagut entre l’ajuntament de Benicàssim i la Conselleria per a iniciar els tràmits de construcció de nous centres públics?.

Quins contactes i decisions s’han adoptat a l’escola infantil municipal de Benicàssim? Per què aquest centre serà privatitzat mitjançant una gestió indirecta i no inclòs en la xarxa pública d’escoles infantils de la Conselleria?.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.