EU-CS exigeix a PP i PSOE que independentment de qui es quede en la titularitat de l’edifici d’Hisenda, i reconega l’ús per a la UJI

EU MANTINDRÀ EL PROPER DIJOUS A LES 12 UNA REUNIÓ AMB EL RECTOR DE LA UJI

El portaveu del col·lectiu local d’Esquerra Unida a Castelló, Vicent Grau, ha afirmat aquest matí, que la disputa oberta entre el PP i el PSOE sobre la titularitat de l’edifici d’Hisenda d’Hort dels Corders, està perjudicant a un projecte tant bo com és fer la Universitat popular que hi vol instal·lar la UJI al cor de la ciutat.

Segons Grau , després de moltes reunions i discussions, pràcticament tot el teixit associatiu de la ciutat, està d’acord en cedir l’ús de l’edifici a la Universitat per desenvolupar aquest importantíssim projecte, independentment de qui siga el propietari d’ara endavant “ no importa de qui siga la titularitat l’edifici, sinó el per a que s’use, i després de tanta polèmica, es continua entrebancant el poder usar el mateix per a allò que realment reclama la gent i necessita, que és una seu de la Universitat oberta a tota la ciutadania, en un lloc cèntric i accessible, que serià molt bó no només per a la ciutat i barris de Castelló, sinó per a tots els pobles”

[@more@]

El portaveu ha anunciat, que en la reunió que tindrà la direcció local del col·lectiu amb el Rector Francisco Toledo, el proper dijous a les 12, l’agrupació política reiterarà el suport a la proposta de la Universitat de tirar endavant el projecte , i en eixa línia es demana que entre PP i PSOE es pacte que, siga qui siga finalment el titular de l’edifici, entre totes les administracions es reconega el dret d’ús a la Universitat i es recolze en tot el possible el projecte d’Universitat Popular de la UJI de manera autònoma i lliure .

Grau ha criticat els entrebancs que està posant l’ajuntament a aquesta solució, per intentar polititzar i polemitzar amb el tema, per buscar un rèdit partidista i electoral, per cremar la possible candidatura de Toledo dins del PSOE, “ amb eixes intencions, s’està perjudicant a tots, ja que no es deixa avançar en la creació d’un Centre Social de la Universitat dins la ciutat; quan totes les universitat gaudeixen d’aquest tipus d’espais.”

El portaveu d’EU ha manifestat que és inconcebible, que al principal centre de cultura i divulgació científica de les comarques com és la UJI, se li estiga negant la possibilitat de tindre un espai com el que li pertoca dins la ciutat, per pur enfrontament polític partidista

Grau ha tornat a mostrar el suport d’EU a un projecte que ha qualificat d’engrescador, que tracta d’oferir uns grans serveis a tota la ciutadania, i suplir les mancances en educació que pateixen bona part de districtes de la ciutat, i sobre tot ha destacat els avantatges d’un projecte participatiu, del qual la UJI ha oferit que s’entre en el seu disseny a totes les entitats de la ciutat. “ Des d’EU anem a continuar emprant als nostres representants institucionals per desbloquejar aquest projecte. La nostra diputada Isaura Navarro mitjançant iniciatives parlamentàries , demanarà que s’agilitze aquest ús, independentment del control de l’ajuntament.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.