CARDONA DEMANA A LA CONSELLERIA INFORME SOBRE ELS ESTUDIS GEOLÒGICS MANIPULATS DE L’ABOCADOR DE LA BASSA ( CERVERA-CÀLIG)

Ramon Cardona Pla, diputat del Grup Parlamentari “Esquerra Unida-Els Verds-E.Valenciana: Entesa”, a l’empara del que disposa l’article 146 i següents del RCV, té l’honor de formular a l’Honorable Senyor Conseller de Territori i Habitatge , la pregunta següent, desitjant contestació escrita.

La documentació tècnica, de l’expedient 074/2004IPPC, en especial els estudis geològics per tal d’aconseguir l’autorització ambiental integrada de l’abocador del Consorci de Residus del Pla Zonal I, que avalaven la ubicació a la partida de la Bassa de Cervera del Maestre, deia que era idònia.

A les nombroses al·legacions presentades contra la ubicació, en les que es denúncia un presumpte esbiaxament de les conclusions pels nombrosos errors, en les interpretacions que es fan, en la informació que forma part de l’expedient d’autorització ambiental integrada del complex de valorització i eliminació de residus urbans, i per una possible ocultació, manipulació i alteració maliciosa de la informació exigida, la qual cosa suposaria una infracció d’acord amb art 31.3.c de la L16/2002 i d’altres.

[@more@]

Per aquest motiu s’ha demanat, per part de particulars i entitats, que s’investigue si s’ha produït alguna falta, i si s’escau, s’aplicaren les sancions corresponents en el seu grau màxim, donada l’altíssima perillositat del projecte i els perjudicis mediambientals que s’haurien pogut produir, sinó s’haguessin presentat al·legacions advertint de les presumptes irregularitats detectades.

Ara la Confederació Hidrogràfica del Xúquer considera inadequats els estudis geològics.

I és per això que aquest Diputat pregunta:

La Conselleria de Territori comparteix els criteris de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que considera inadequats els estudis geològics?

S’han requerit nous estudis geològics a l’empresa promotora?

La Conselleria ha detectat cap irregularitat en la documentació presentada per tal d’aconseguir l’atorgació de l’autorització ambiental integrada?

S’han investigat per part de la Conselleria la possible ocultació, manipulació i alteració maliciosa de la informació exigida –d’acord amb art 31.3.c de la L16/2002 i d’altres irregularitats- que s’han denunciat per mitjà de les al·legacions?

En cas negatiu, quin motiu justifica no iniciar una investigació d’uns fets denunciats sobre una documentació que avala una ubicació i que la mateixa Confederació Hidrogràfica del Xúquer qualifica com inadequada?.

En cas afirmatiu quin ha estat el resultat de les investigacions?.

Corts Valencianes, 17 de maig de 2006

Ramon Cardona

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.