EU-CS INFORMA SOBRE POSSIBLES CASOS DE SITUACIONS IL•LEGALS EN LES CONTRACTES PÚBLIQUES DE L’AJUNTAMENT

El coordinador d’Esquerra Unida a Castelló, Carmelo Garcia, ha exigit avui públicament a l’equip de govern municipal, que siga especialment escrupolós amb les empreses a les quals dóna les contractes d’obres públiques, i s’exisca en el ple de condicions que aquestes no puguen fer subcontractes i que compleixquen amb totes les de la llei en quan a seguretat laboral i contractació dels seus treballadors.

Segons Garcia, han aplegat a la formació tot un seguit de queixes i comentaris per les obres de remodelació de l’avinguda Alcalde Tàrrega, on suposadament, un gran nombre de treballadors es troben en situació irregular, sense papers “ si es confirma aquesta informació, estem davant d’un fet molt greu, ja que a més de consumar-se una explotació a persones sense regularitzar per part d’un obra pública, estem parlant d’unes obres on s’empra maquinaria pesant i perillosa, i exposant a persones desateses a uns riscos dels quals després el sistema sanitari i de seguretat social no es podria fer càrrec com a un ciutadà amb els papers en regla.” .

[@more@]

Per al portaveu ecosocialista, és necessari un canvi en la política de concessions d’obres públiques “ automàticament l’administració es renta les mans al cedir-li les obres a una empresa, i es deixa que aquesta subcontracte a un altra, dissipant encara més les responsabilitats. L’administració, al tractar-se d’un obra pública, hauria de ser exigent i mantindre un control sobre la seguretat i condicions laborals de les empreses a les quals dóna les concessions. Amb la tàctica de la subcontracta, sovint es juga a retallar costos en aspectes tant intocables com la pròpia seguretat laboral o els drets dels treballadors, sotmetent-los a una explotació inacceptable”.

Carmelo Garcia ha exigit que l’ajuntament informe públicament si aquesta concessió té a tots els seus treballadors en regla, i en cas negatiu que s’òbriga un expedient a la empresa “ cal un protocol estricte, on els plecs de concessions especifique que totes les empreses que vulguen optar a una contracta no abusaran de les treballadors i compliran religiosament totes les normes de seguretat i drets laborals exigibles. I cal també, un seguiment per part de l’ajuntament, d’aquestes obres, per evitar aquest tipus de pràctiques”

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.