GRAU CRITICA NOUS TRACTES DE FAVOR DEL PP LOCAL A GIMENO PER L’APROVACIÓ ABANS DE LA LUV DE PAIS EN TERRENY SEU

CASTELLÓ. El responsable de l’àrea de moviments socials d’Esquerra Unida de Castelló, Vicent Grau, ha afirmat avui, que la noticia sobre la dona de l’exalcalde de Castelló, José Luis Gimeno, com a beneficiària de dos solars ubicats dins de la major de les quatre actuacions urbanístiques que va aprovar ahir en el Ple el PP, per no vores afectats per l’entrada en vigor de la LUV , demostra com el PP encara està pagant el rèdit de la defenestració política de l’anterior alcalde “ no només se li està pagant en els diners de tots una excessiva pre-jubilació a ell i al seus acompanyats en la fantamosgòrica Ciudad de la Lenguas, sinó que l’ajuntament de Castelló continua servinnt-li per fer sucoses operacions immobiliàries.”

[@more@]

Aquesta operació urbanística implicarà una inversió de més de 12,4 milions d’euros , de la qual es beneficiarà Gimeno( en règim de ganancials en la seu dona). De no haver-se actuat en presses, els terrenys de la familia Gimeno s’haguera tingut que acoplar a la LUV

Segons Grau, aquesta nova noticia, és una més a sumar a la llista de favors que Alberto Fabra està donant-li al seu antecessor, com per exemple el cas de la cessió de pàrquing “ els negocis il·lícits del defenestrat Jose Luis Gimeno, seria motiu de sobra en un partit democràtic per expulsar com a militants tant a ell, per l’aprofitament del seu càrrec públic per fer negocis en les concessions públiques, com a Alberto Fabra, per permetre i alimentar aquestes pràctiques corruptes. “

Grau ha recordat que el Cas de Gimeno està sent seguit pel propi Alberto Fabra, amb pressumptes tractes de favor a obres que dirigeix la seua pròpia esposa, el lloguer a un familiar seu d’un àtic per ubicar la seu de les empreses públiques Mundo Ilusión i Aerocas, o els xanxullos en l’avinguda Vila-real, en propietats de la seua dóna Malauradament, el PP es troba en una metàstasi on en truare un simple tumor no es soluciona res, ja que la corrupció afecta, per acció directa o per complicitat, des dels militants que callen i otorguen, fins al mateix Francisco Camps, per ser còmplice de Carlos Fabra, per tant, els negociets de Gimeno, semblen poca cosa, en el clima general del PP”·

Per al portaveu d’EU, el clima generalitzat de corrupció que afecta a aquest partit, permet actuacions com aquesta “ el PP no actua com un partit democràtic, sinó com un lobby d’interessos privats, que empren les institucions per al seu propi benefici.

Segons Vicent Grau, Alberto Fabra i Gimeno representen la corrupció a les institucions públiques “ Alberto Fabra i José L.Gimeno representen el mateix model de gestió municipal basada en el presumpte tràfic d’influències i en la presumpta prevaricació, és a dir, aquesta cessió del solar a Lubasa per part d’ambdós alcaldes de PP demostra fins a quin punt la ciutat de Castelló està en mans d’ un urbanisme de negoci de les grans empreses en el que el mercat, l’especulació i els grans beneficis continuaran conformant el Castelló de tots i totes.

Gimeno va ser qui es va enriquir en el soterrament del la via del tren: per un costat, les màquines de NECSO es guardaven en un solar seu durant molts mesos, per un altre les oficines de NECSO es van ubicar durant molts anys en un edifici propietat de Gimeno al c/ Sant Vicent.

Cal dir que PP es nega a dir quan cobra Gimeno per ser assessor de Castelló Cultural i de la Ciudad de las Lenguas, en canvi aquest és un projecte virtual perquè no té cap partida pressupostària. A més a més convé recordar el presumpte pelotazo del solar de la via del tren, en el que estan involucrats tots dos i, que a hores d’ara es podria reincidir el plet, ja que hi han noves proves per a aportar-hi. Recordem que amb els 240 milions d’euros que valia el solar de la via regalat a Calviga ( Lubasa) es podia solucionar el problema de la vivenda a Castelló.

Altrament ningú dels dos personatges polítics compleix, doncs, tampoc el codi ètic del propi PP presentat el 24 d’abril de 1993, ja que en el seu punt 8é apartat 3º literalment diu: "comunicar a la dirección del PP y poner a su disposición el puesto público que desempeñaran, si de la apertura de cualquier procedimiento jurisdiccional puedan derivarse indicios racionales de comisión de un

delito".

Tampoc el PP respecte a l’Alcalde i a José L. Gimeno aplica el punt 10 del seu codi que castiga amb l’expulsió del Partit si s’utilitza la posició per a un tracte de favor o benefici per a sí mateix: " constituirá motivo de expulsión inmediata del partido… la utilizacuión del propio nombre, posición o relació dentro del partido o en un cargo público…".I no obstant això és el que han fet, enriquir-se contínuament amb la seua gestió al front de l’equip de Govern. Recordem les acusacions de l”Associació de les villes de l’Avinguda Vila-real..

No obstant Carlos Fabra segueix plantejant-nos projectes faraònics que només són virtuals, per amagar la crisi interna del PP com ara la Ciutat de les Llegües . El mateix actual Alcalde reconeixia aleshores que no sabia què seria la ciudad de las lenguas en una entrevista feta per un mitjà informatiu local.. En canvi Castelló, per exemple, no tindrà suficients habitatges de protecció oficial, que siguen de fàcil accés als joves, ni tampoc hi ha una bossa d’habitatges de lloguers baratos, fent possible el dret constitucional a la vivenda. Per tant nosaltres apostem per l’ètica en les institucions. Volem regenerar la vida política, la salut de la democràcia ho demana. I volem fer possible aquest dret constitucional, tot fent possible l’accés a la vivenda per als/els joves.

Nosaltres des d’ EUPV que si volem que hi haja una gestió ètica i regeneradora a les institucions seguirem fent tota una sèrie d’iniciatives parlamentàries per a aconseguir que la Conselleria de Cultura no tinga més remei que deixar de pagar els diners del contribuents en sous a persones neofranquistes com ara Josety i al presumptament corrupte del Sr. José Luís Gimeno, exalcalde de Castelló i demanar al PP que els expulse del Partit.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.