EU-CABANES ADVERTEIX QUE LA PROPOSTA DE NOU P.G.O.U ÉS LESIU CONTRA ELS NUCLIS DE LA RIBERA

Foto: Pla General del 83.

El regidor d’Esquerra Unida Unida-l’Entesa a Cabanes, Carles Mulet ha afirmat avui, que la proposta de Pla General d’Ordenació Urbana del municipi, esbossada pel Concert Previ aprovat la setmana passada, condemna i frustra les possibilitats de creixement de la Ribera de Cabanes.

VENTA-EMPALME.

Segons Mulet, de no variar la proposta presentada, s’impedeix el creixement de qualsevol nucli assentat. “ el principal problema de la Ribera de Cabanes és la disgregació dels seus nuclis de població, des de sempre han patit que la N-340 passara per dins del mateix i dificultarà un creixement ordenat i raonable. Ara, la proposta de PGOU contempla el desviament de la n-340 junt a l’AP-7 (es veu clarament en la primera imatge), i per tant, l’antiga N-340 quedaria com a una simple via urbana que vertebraria la Ribera, amb l’al·licient d’ajuts ministerials per adaptar-la com a urbana.

[@more@]

Ara, la proposta de PGOU contempla el desviament de la n-340 junt a l’AP-7 (es veu clarament en la primera imatge), i per tant, l’antiga N-340 quedaria com a una simple via urbana que vertebraria la Ribera, amb l’al·licient d’ajuts ministerials per adaptar-la com a urbana. La nostra proposta seria catalogar com urbanitzable sòl entre els nuclis de la Venta-Estació fins a l’Empalme, mentre que la proposta del PP s’ha reduït a limitar el seu creixement al que ja hi ha. Condemnat a aquests nuclis al seu abandó i divisió històrica. La reserva de sòl con industrial és també al mateix temps escassa i limitada, destinant únicament una porció molt menuda pegada a l’oest de la Venta; fet que impossibilitarà l’aplegada de qualsevol empresa de grans dimensions, ni de cap activitat amb un índex de soroll mitjà, ja que estarà pegat a les cases. Per tant, de nou, l’oblit dels nuclis de la Ribera és total”.

S-2 ( Reiet)

En la imatge del PGOU del 83, es veu, junt al Parc Natural del Prat, el sector s-2, on es diferencia en color més fort la zona consolidada i urbanitzada, i en un groc més pàl·lid, els altres milers de metres quadrats són el que estaven com urbanitzables. Ara, per art de màgia, passen a ser considerats com Sol No Urbanitzable de Protecció Paisatgística. Aquest fet ha causat el malestar en un gran nombre de propietaris, que des del 83 han estat pagant les seues finques com urbanes, han hagut de pagar una costosa plusvàlua pel pas de rústic i urbà, o inclòs ha hagut qui ha venut les finques a Construcciones Castelló 2000 ( Marina d’Or), amb clàusules que deixaven clar que l’opció de compra venta es tancaria amb el condicionant de que les finques continuaren com urbanitzable en el PGOU.

Per tant, després de 23 anys pagant com finca urbana, i d’haver pagat importants quantitats de plusvàlua per una requalificació forçosa, es perden tot els diners i les expectatives creades.

La interpretació feta per EU-Cabanes és que qui ha fet la proposta de PGOU; un arquitecte i un advocat contractats pels ajuntaments de Cabanes i Orpesa recentment ( en el cas de Cabanes, fent fora a l’arquitecta municipal i a l’advocat-assessor urbanístic de l’alcalde), han actuat com a simples treballadors de Marina d’Or, i en eixe sentit han dissenyat un PGOU a la carta; el S-2 sobre tot, i els nuclis de la Ribera, de créixer i permetre qualsevol actuació urbanística, entraria en competència directa amb el PAI Torre la Sal i Mundo Ilusión, ambos de Marina D’OR “l’excusa de no desenvolupar l’s-2 és la proximitat del Parc Natural, quan eixa mateixa no ha servit per impedir la construcció del gran PAI per a 26.000 persones de Torre la Sal, molt més damunt del mateix. es tracta d’un PGOU a la carta, que crea greuges molt grans, sobre tot el s-2, sense haver-se parlat en cap moment de quines compensacions es pensa donar a qui ha perdut, gràcies a la proposta del PP, 23 anys pagant com urbà”

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.