EU-CS PREGUNTA A L’AJUNTAMENT SOBRE L’EXPEDIENT OBERT A LUBASA PER L’OKUPACIÓ IL•LEGAL D’UN SOLAR DESTINAT A L’EDUCACIÓ

El responsable de comunicació del col·lectiu d’Esquerra Unida a Castelló, Carmelo Garcia, s’ha adreçat avui per escrit al regidor d’urbanisme de Castelló, perquè done explicacions sobre l’expedient que el propi regidor va informar a la formació, s’havia obert per l’ocupació il·legal efectuada per l’empresa

[@more@]

D. Javier Moliner Gargallo

(Tinent-Alcalde Delegat de l’Àrea d’Urbanisme i Obres)

Ajuntament de Castelló.

Carmelo García García, en nom del Col.lectiu Local de Castelló d’EUPV, en domicili a efectes de notificació a C/ Balmes, 1 principal esquerra. 12002 Castelló, li manifesti el següent:

Des d’EUPV Col·lectiu Local de Castelló li van remetre dosescrits amb Registre d’Entrada 25 d’octubre i 10 de novembre del 2005, que van ser contestats per mitjà de 3 escrits realitzats per vosté.

Tant vosté com el seu partit, el P.P., com a EUPV som i hem sigut ferms defensors de complir la legalitat normativa establida en l’Estat Espanyol amb la constitució de 1978, encara que molts dels militants del seu partit acaben de descobrir 27 anys més tard les bondats de la Constitució. Actualment en EUPV som partidaris de reformar la Constitució i iniciar el camí per a crear un Estat Federal. Laic, No bel·licista i Republicà, la qual cosa no ens implica el no complir la Constitució i les lleis vigents.

Volem manifestar-li la nostra alegria perquè en un termini de menys de 2 mesos tant vosté com LUBASA han comprés que l’ocupació del terreny ED-CS/116 era totalment il·legal, i s’haja desmuntat en la seua totalitat el punt de venda de LUBASA que ocupava 1.704 m2 de terrenys públics.

En la Constitució Espanyola En l’Article 31, apartat 3 diu: “Només podran establir-se prestacions personals o patrimonials de caràcter públic d’acord amb la llei”.

Tota la normativa municipal d’Urbanisme i Obres de l’Ajuntament de Castelló, que coneix vosté millor que nosaltres, estipula que l’ocupació il·legal que ha fet LUBASA d’uns terrenys públics requerix una immediata actuació pública.

En la seua carta de Registre d’eixida 15 de novembre del 2005, vosté ens diu que “…amb motiu de la dita ocupació no autoritzada va ser incoat expedient …”.

Amb l’únic ànim de continuar col·laborant en la bona gestió dels béns públics, el principal garant del qual ha de ser l’Ajuntament de Castelló, igual que, com a bons ciutadans, li van informar en el seu dia de la il·legalitat que s’estava cometent i que vosté no coneixia. Des d’EUPV li informem, a fi que vosté complete l’expedient que va obrir a LUBASA:

1r)- Que en un document oficial de la Conselleria de Cultura, Educació i Esports consta per escrit que LUBASA va ocupar els terrenys esmentats des d’almenys el mes d’abril del 2005.

2n)- Que LUBASA va acabar de desmuntar l’ocupació il·legal la setmana del 28 de novembre al 4 de desembre del 2005.

A més de l’aportació d’eixa informació, voldríem fer-li unes preguntes:

A)- A principis de desembre del 2005 es va acabar de realitzar una obra en l’IES El Caminàs que implicava el canvi del 50% de la tanca (nord i est del recinte educacional). Consten en l’Ajuntament els tràmits legals pertinents per a realitzar la dita obra?

Com des d’EUPV pensem que tots els ciutadans i empreses som iguals davant de la llei, vosté hauria d’actuar amb tots els mecanismes que té l’Ajuntament per a aplicar fins a les seues últimes conseqüències tota la legislació vigent en este cas, igual que s’ha fet i s’està fent amb els ciutadans que no paguen els impostos o es retarden en el seu pagament, o aparquen malament el seu vehícle…etc.

Pensem que el cas que ens ocupa és la punta de l’Iceberg del caos urbanístic que té actualment Castelló i que hem de tallar el mes aviat possible.

En nom del Col.lectiu Local d’EUPV de Castelló:

CARMELO GARCÍA GARCÍA

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.